Skip to main content

Julen nærmer sig. Og det sætter sit præg på EKKOfondens botilbud. Der bliver julehygget og pyntet op, og i år har der særligt været fokus på julearrangementer på tværs af de forskellige botilbud og særligt tilrettelagte botilbud.

”For borgerne er julearrangementerne en rigtig god anledning til at møde hinanden på tværs og være en del af et fællesskab. Det er noget, vi som personale gerne vil understøtte,” siger Lone Thorhauge, der er daglig leder på Knivholtvej. Hun har været med til at arrangere de fælles julearrangementer i Multihuset ved Østergaarden.

”Vi har afholdt tre fælles arrangementer i år. Ved det første var vi i skoven og finde materialer til juledekorationer, så havde vi et arrangement, hvor der blev lavet juledekorationer og malet på sten, og ved det sidste arrangement blev der spillet pakkeleg efter ønske fra borgerne, mens vi spiste småkager og fik saftevand. Det var en utrolig hyggelig dag, og alle hyggede sig,” fortæller Lone Thorhauge.

Alle er på udebane

Mens arrangementerne på Østergaarden var for botilbuddene i Nordjylland, har tilbuddene på Sjælland haft et fælles julearrangement på kontoret i Holbæk. Her blev der hygget og bagt æbleskiver over bålet.

De fælles arrangementer og aktiviteter på tværs skal bringe borgerne tættere sammen og skabe grobund for netværk på tværs af botilbuddene.

”Når man mødes et neutralt sted, kan det være lidt nemmere at møde hinanden første gang og få talt sammen. Alle er jo på udebane. Vi har desuden ladet arrangementerne være helt åbne, så borgerne kunne komme og gå, som de havde lyst. Og alle aktiviteter til arrangementerne har været arrangeret og planlagt på forhånd, så rammen er på plads. Det betyder også, at de medarbejdere, der er til arrangementerne sammen med borgerne, kan koncentrere sig om dem og støtte dem i, at de får nogle gode timer,” fortæller Lone Thorhauge, der lover flere fælles arrangementer på tværs fremover.

Hold dig opdateret med nyheder fra
EKKOFONDEN

Vi sender løbende nyhedsmails omkring nye metoder, viden og tiltag hos EKKOfonden. Du kan tilmelde dig nedenfor.

Tilmeld nyhedsbrev

* indicates required

Accepterer du at EKKOfonden må fremsende mails og anvende oplysninger til marketingformål?

Du kan framelde dig vores nyhedsbrev til hver en tid.