Skip to main content

EKKOfonden åbner nyt botilbud for voksne med autisme i Nordjylland. Det er den tidligere dag- og efterskole på Knivholtvej i Frederikshavn, der fremover vil danne ramme om 12 særligt tilrettelagte botilbudspladser for voksne.

De sidste mange måneder har EKKOfonden haft travlt med at gøre den tidligere dag- og efterskole på Knivholtvej klar til åbningen den 1. oktober. Fremover skal 12 voksne mennesker med Autisme Spektrum Forstyrrelse have deres bolig og hverdag her.

For EKKOfonden er det vigtigt, at borgerne både har plads til aktiviteter og mulighed for fællesskab og samtidig kan trække sig og kun være sig selv. Vi vil derfor hele tiden sørge for at tilpasse rammerne, så de er udviklende og meningsgivende og samtidig giver borgerne en tryg og forudsigelig hverdag. Det kan vi på Knivholtvej, og derfor glæder vi os meget til at byde borgerne velkomne fra første oktober, siger Lone Thorhauge, der er daglig leder for Knivholtvej.

Individuel hverdag og pædagogisk tilgang

EKKOfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder for, at udsatte voksne borgere får mulighed for en meningsfyldt og udviklende tilværelse. På fem år er EKKOfonden gået fra at have 50 borgere til i dag godt 150 borgere i EKKOfondens forskellige botilbud.

Knivholtvej, som er det sidste nye skud på stammen af særligt tilrettelagte botilbud, ligger i udkanten af Frederikshavn by på en stor grund, der grænser op til grønne områder. Ud over de 12 selvstændige huse til borgerne er der 4 større haller på grunden, hvoraf de to af hallerne kan anvendes til fælles aktiviteter. Der er blandt andet sanserum. Mellem hallerne ligger der små haver, som også kan anvendes i det pædagogiske arbejde. Der er en have med drivhus, en frugthave og en have med pavillon.

Når vi arbejder med mennesker med autisme er forudsigelighed, genkendelighed og et udviklende miljø nøgleord i både indretningen af bolig, omgivelser og den pædagogiske tilgang. Mennesker med autisme er lige så forskellige som alle andre. Derfor er det vigtigt, at vi på Knivholtvej kan indrette hver enkelt bolig individuelt, og tilrettelægge både hverdagen og de pædagogiske metoder med udgangspunkt i den enkelte borger og dennes behov ved at skabe et forudsigeligt, trygt, meningsfuldt og udviklende miljø, siger Lone Thorhauge.

Hold dig opdateret med nyheder fra
EKKOFONDEN

Vi sender løbende nyhedsmails omkring nye metoder, viden og tiltag hos EKKOfonden. Du kan tilmelde dig nedenfor.

Tilmeld nyhedsbrev

* indicates required

Accepterer du at EKKOfonden må fremsende mails og anvende oplysninger til marketingformål?

Du kan framelde dig vores nyhedsbrev til hver en tid.