Skip to main content

Der har i januar været gang i skridttælleren hos borgerne på Botilbuddet Atterbakken. Botilbuddet vandt førstepræmien i kampagnen ”Altiden Ekko tæller skridt”. Kampagnen har igen sat fokus på, hvorfor det er så godt for både krop og sind at gå flere skridt i hverdagen.

”Borgerne har været virkelig motiveret. Kampagnen betyder, at både personale og borgere får ekstra fokus på at få gået nogle flere skridt, og særligt to af vores borgere har været meget ivrige. Når de får den skridttæller på, så bliver det lidt sjovere. Så bliver det tydeligt at se indsatsen. Så de borgere, der går meget hver dag, har gået endnu mere, og de borgere, der ikke går så meget til hverdag, har været lidt mere ude at gå end de plejer,” siger Heidi Nordkvist Christensen, der er daglig leder på Atterbakken.

Efter kampagnen, der sluttede 30. januar, blev der trukket lod blandt de deltagende tilbud om en førstepræmie på 7.000 kr. til en fælles aktivitet for alle på botilbuddet. Og her var det Atterbakken, der blev udtrukket som vinder.

”Det er borgerne selvfølgelig glade for. Det har været med til at motivere dem, at de kunne vinde en præmie. Men det har næsten været vores egen præmie, som har virket mest motiverende. Vi giver en præmie til den borger, der går fleste skridt. Præmien er en pakke med lidt af det, som lige præcis denne borger har brug for. Det kan fx være lidt kaffe eller chokolade,” siger Heidi Nordkvist Christensen.

Får noget at snakke om

Det med at gå ture i dagligdagen er dog ikke noget, der kun er fokus på, når der er ”Altiden Ekko tæller skridt” kampagne. Tre gange om ugen er der en gåtur på dagsprogrammet hos Atterbakken. Det handler ikke kun om det sunde i at gå flere skridt, men også om de oplevelser som borgerne får sammen, når de er ude i naturen.

”Vi bor jo smukt herude på landet. Du kan næsten ikke gå en tur uden at se en fasan eller en hare. Det betyder også, at vi får noget andet at snakke om. Det giver os nogle fælles referencer ligesom, når vi laver andre fælles aktiviteter. Og det er vigtigt for borgerne og for vores relationsarbejde,” siger Heidi Nordkvist Christensen, der mener, at kampagnen sætter et vigtigt fokus på, hvorfor det er så godt at få gået flere skridt i hverdagen.

”Flere af borgerne har svært ved at finde motivationen til at gå i deres hverdag. Så det er godt at have en anledning til at få sat lidt mere fokus på, hvorfor det er godt at gå, og hvad sådan en gåtur gør ved én. At man får det rart, bliver træt på en behagelig måde og selvfølgelig også, at det er sundt,” siger Heidi Nordkvist Christensen.

Senere i foråret gentager Altiden Ekko kampagnen, og Atterbakken er med igen, forsikrer Heidi.

”Vi er helt sikkert med igen. Det er en meget passende længe at sætte fokus på det i 14 dage. Efter de 14 dage kan borgerne godt blive lidt trætte af snak om gåture og skridt, og så er det fint med en pause. Men vi er klar til igen at tælle skridt,” siger Heidi Nordkvist Christensen.

Hvad præmien skal bruges til, har borgerne endnu ikke besluttet.

”Snakken går om en fest, hvor de måske kunne få EKKOsound ud på Atterbakken og spille, så det bliver noget alle borgerne kan være med til. Men nu må vi se, hvad de beslutter,” siger Heidi Nordkvist Christensen.

Du kan læse mere om Altiden Ekkos duo, EKKOsound, her.

Herunder kan du se billeder fra en af Atterbakkens gåture.