Skip to main content

De første borgere er flyttet ind i EKKOfondens nye botilbud Landerupgaard, der rummer 23 pladser til særligt tilrettelagte tilbud. Det nye botilbud ligger smukt på 11 hektar jord med skov, sø og græsområder og giver med både boldbaner, sportshal og værksteder masser af muligheder for indendørs og udendørs aktiviteter.

Efter mange måneders ombygning og forberedelse er der nu igen liv i bygningerne på Landerupgaard ved Kolding. Bygningerne og de naturskønne omgivelser rummer EKKOfondens nyeste botilbud for udsatte og sårbare voksne. Og i EKKOfonden glæder man sig over, at de første borgere nu er flyttet ind, og at flere er på vej.

”Vi er utrolig glade for, at vi nu kan byde de første borgere velkomne i disse helt fantastiske omgivelser. Det har vi glædet os til. Landerupgaard tilbyder utrolig mange muligheder for de borgere, der bor her. Borgerne kan gå ture på den store grund, fiske i søen, dyrke sport, og så er der mulighed for enten at bo tæt på andre eller bo mere skærmet. Det er ikke mindst i denne tid vigtigt for et botilbud,” siger Regina Pedersen, der er afdelingsleder for Landerupgaard.

Landerupgaard tilbyder særligt tilrettelagte tilbud med individuelle pædagogiske indsatsforløb efter servicelovens §§ 107, 108 og 66. Og med mulighed for tilpasning i henhold til borgerens udvikling.

Fleksible boliger med mulighed for fællesskab

De enkelte huse fungerer som små enheder med få borgere. Landerupgaard består af tre afdelinger, som hver er indrettet med seks lejligheder. I tilknytning til lejlighederne er der indrettet et stort alrum med spiseområder og sofaarrange­ment, hvor der er mulighed for aktiviteter i større eller mindre fællesskaber. Hver lejlighed er indrettet med eget badeværelse og the-køkken. På den måde er der mulighed for, at borgerne kan trække sig tilbage, når de ønsker det. Hver afdeling består desuden af en separat lejlighed med egen indgang.

”På Landerupgaard har vi unikke muligheder for at indrette tilbud med aktiviteter, der matcher den enkelte borger. Det daglige socialpædagogiske arbejde med borgeren tager afsæt i individuelle indsatsforløb med afstemte aktiviteter, hvor målet er at skabe en udviklende, tryg og meningsfuld hverdag samt et værdigt liv,” siger Regina Pedersen, der allerede mærker en god stemning på Landerupgaard.

”Borgerne har virkelig taget stedet til sig. Både individuelt og i fællesskab har borgerne så mange muligheder. Det kan vi mærke betyder meget. Der er plads til at trække sig, når man har brug for det, men vi har også mange muligheder for at udnytte stedets mange faciliteter til fælles aktiviteter, når der er behov for det. På den måde har borgerne stor indflydelse på, hvordan de vil tilrettelægge deres hverdag,” slutter hun.

Gå til Landerupgaard