botilbud dianalund

Botilbuddet

Atterbakken

Video er på vej

Botilbuddet

Dianalund

Velkommen til botilbuddet Dianalund

Botilbuddet Dianalund godkendt efter Servicelovens §§ 107 og 66 stk. 1, nr. 6 (17-årige).

Botilbuddet Dianalund ligger i den lille landsby Niløse lidt uden for Dianalund midt på Sjælland.

Borgerne har eksempelvis ADHD, skizofreni, forandret virkelighedsopfattelse, personlighedsforstyrrelse, hjerneskade og/eller misbrugsproblematikker.

Hverdagen på Botilbuddet Dianalund har en fast struktur, som er tilpasset den enkelte borgeres formåen. Vi fastsætter klare socialpædagogiske mål med et fokus på hverdagens gøremål og på at lave mange forskellige fysiske aktiviteter.

På Botilbuddet Dianalund arbejder vi ud fra den enkelte borgeres individuelle behov, interesser og formåen. Fælles for alle borgerne er fokus på indarbejdelse af ADL-træning i hverdagen.

Vi bruger omgivelserne og de muligheder de giver for aktiviteter. Vi er en del af lokalsamfundet og arbejder på, at borgerne og botilbuddet skal være en integreret del af landsbyens fællesskab så vidt det er muligt.

Botilbuddet har åbent 365 dage om året og har døgndækning.

Gå til gallerietKontakt os

Borger og pårørende

Pårørende spiller ofte en stor rolle i at skabe et godt fundament for borgeren. Derfor vægter vi kontakten til familie og pårørende meget højt og vi arbejder på at skabe et godt samarbejde, til støtte for borgeren.

Det er dog ikke alle borgere, der vil deres familie og pårørende, hvilket vi respekterer. Borgeren beslutter sammen med personalet i hvilken grad, omfang og hvordan kontakten til familie og pårørende skal foregå.

Botilbuddet Dianalund er underlagt tavshedspligt. Denne gælder også overfor pårørende, medmindre borgeren har givet udtrykkeligt samtykke til, at vi må udtale os til pårørende om forhold vedrørende borgeren. Information fra Dianalund omkring borgeren til de pårørende er derfor altid godkendt af borgeren selv.

En aktiv hverdag

Alle dage er skemalagte og strukturerede ud fra den enkeltes behov og formåen. Hverdagen indeholder ADL-træning samt beskæftigelses- og fritidsaktiviteter og/eller uddannelse. Kodeorderne for alle aktiviteter er tryghed, stabilitet og succesoplevelser.

Hver uge har vi husmøder, hvor borgerne er med til at bestemme aktiviteterne i hverdagen. Det er bl.a. indkøb, mandlavning, fællesrengøring, græsslåning, fritidsaktiviteter og ture ud af huset. Vi har særligt fokus på fysiske aktiviteter som gå – og cykelture i vores dejlige skov nærved. Derudover har vi medlemskab til det lokale fitnesscenter i Dianalund, hvor vi kan komme hver dag.

ADL-træning styrker de basale færdigheder i forhold til personlig hygiejne, påklædning, planlægning af madplan, indkøb, madlavning, rengøring og sociale færdigheder. Køkkenfærdigheder kan trænes i vores to træningskøkkener.
Der bliver taget hensyn til den enkelte borgeres behov, ønsker og formåen, når dagens opgaver planlægges.

Grill på terrassen

Botilbuddet Dianalund har plads til 9 borgere, der alle har deres eget værelse. Der er 4 fælles badeværelser med vaskesøjle og brusebad. Fordelt på husets tre etager er der en dejlig lys tv-stue med udsigt over haven og markerne. Vi har et stort industrikøkken og to træningskøkkener. I træningskøkkenerne har borgerne mulighed for at øve deres køkkenfærdigheder, lære at lave mad og rydde op.

Huset gennemskæres at brede, lyse gange, som borgeren selv har været med til at pynte med egne malerier. Fra gangene har borgerne indgang til egne værelser.

Vi har en dejlig stor vestvendt terrasse lige i udkanten af husets gamle have, hvor vi griller når vejret er til det. Haven er fyldt med gamle æbletræer og til efteråret, er det planen at borgerne skal være med til at moste dem. Haven er også hjemsted for områdets rådyr, der morgen og aften ofte dukker op.

Adresse og kontaktoplysninger

Botilbuddet Dianalund
Kongstedvej 20
4293 Dianalund
Tlf: 41 77 65 30
dianalund@altidenekko.dk

Signe Schausen
Daglig leder, Botilbuddet Dianalund

Tlf: 41 78 72 53

Signe - Altiden Ekko

Galleri

Ønsker du mere information om vores botilbud?

Kontakt EKKOfondens visitation

Tlf: 71 96 12 48
visitation@altidenekko.dk (sikker mail)

Eller udfyld dine oplysninger her, så kontakter vi dig:

    SE EKKOFONDENS ØVRIGE BOTILBUD PÅ SJÆLLAND